Teknolojimiz
PANAROMİK RONTGEN : Bu röntgen işlemi ile diş ve çenedeki patolojik görünüm elde edilir ayrıca alt ve üst çenelerdeki oluşumların en küçük detaylarını bile rahatlıkla görülmesini sağlamaktadır.
Diş Tomografisi; Dental tomografi yöntemi x ışınlarının kullanılarak uygulama yapılacak olan bölge ya da bölgelerin detaylı bir görüntüsünün elde edilmesine olanak sağlayan yöntemdir.
RVG (RadioVisioGraphy) ile düşük dozlarda X ışını ile teşhis yapılabilmektedir. Günümüzde en sık kullanılan görüntüleme sistemidir.
Dijital bir diş laboratuarın temeli, hızlı, doğru ve güçlü CAD yazılımıyla birlikte gelen sağlam bir tarayıcı çözümüdür. Her boyuttaki diş laboratuarı için mükemmel bir çözüme sahibiz.Taramayı tasarım yazılımı ile birleştiren sağlam bir CAD / CAM sistemi, hastalarımızın gelecekteki taleplerini karşılamanın tek yoludur. Smart Optics laboratuvar tarayıcıları, yüksek ISO belgeli doğruluk, yüksek hız ve birçok gelişmiş tarama özelliği sunar.
3D YAZICILAR :Dental 3D yazıcıların çok hassas baskılar alabilen 3D yazıcılar olması gerekiyor. Bu nedenle SLA, DLP gibi üç boyutlu yazıcı teknolojilerine sahip, baskı malzemesi olan 3D yazıcılar bu alanda tercih edilmektedir.
CAD: Ağız içi kamera ve dijital ölçü sistemi kullanılarak alınan ölçülerin bilgisayar ortamına aktarılması, sonrasında frezleme makineleri ile üretimin yapılması sistemine dayanmaktadır.
CAM (Computer Aided Manufacturing) ise bilgisayar destekli üretimin kısaltmasıdır. Bilgisayar destekli tasarım ve üretimin birleşmesi ile birlikte küçük özel kameraler ile ağzın 3 boyutlu görüntüsü taratılır. Tarama sonrasında ise bilgisayar üzerinde yapılacak protezin tasarımını yapıp özel kazıyıcı cihazlar ile bloklardan işleme yapılması bütünüdür. Ağzın taratılmasından, protezin üretilmesine kadar bilgisayar desteği ile yapılan süreçlerin bütünü diyebiliriz.
AĞIZ İÇİ TARAYICI : muayene ve teşhis kısmında hem ağız içindeki tüm dişleri 3 boyutlu bir şekilde inceleyebilmemizi sağlaması ayrıca ne sıkıntılar hangi dişlerinde problemler olduğunu kendisi de detaylı bir şekilde görebilmesidir.
KLİNİK BÜNYESİNDE LABARATUAR : Bir protez diş laboratuvarının, diş polikliniğine sağladığı birçok avantaj bulunmaktadır. Bunların arasında, ortaya çıkan protezlerin hastaya uyumunun artırılmasından, randevu sayısının azaltılması, tedavi maliyetlerinin azaltılması gibi avantajlar gösterilebilir.
ENDOMOTOR : Endodontik motorlar kanal şekillendirme işlemi için özel olarak tasarlanmış döner aletlerdir. Endo motor uygulamaları kök kanal sisteminin şekillendirilmesi sırasında oldukça önemlidir. Döner aletler ile yapılan kanal tedavisi işlemleri daha hızlı ve pratik bir şekilde tamamladır.
SON TEKNOLOJİ DİŞ ÜNİTLERİ: Diş koltuk sistemleri, bir yüzyılı aşkın bir süredir diş hekimliği pratiğinin en önemli unsurları arasında yer almaktadır. Diş koltuk sistemlerinin temel işlevi dental işlem sırasında hastayı desteklerken, hekimin de rahat bir şekilde ağız içinde çalışmasını kolaylaştırmaktır. İlerleyen süreçte bu sistemler, dental işlemleri kolaylaştırıcı ve hızlandırıcı birçok aygıtla desteklenir hale gelmiştir
Diş hekimliğinde radyolojik değerlendirme; hem hastalıkların tespitinde hem de rutin kontrollerde kullanılan en önemli teşhis araçlarından biridir.
Günümüzde en yaygın kullanılan radyolojik görüntüleme sistemi olan panoramik röntgenlerde alt ve üst çenelerin, dişlerin vetemporomandibular eklemin değerlendirmesi yapılabilmekle birlikte; yalnızca dikey yönde iki boyutlu değerlendirme sağladığı için bazı durumlarda yettersiz kalmaktadır.
Bu durumda 3 Boyutlu tomografilere ihtiyaç duyulmaktadır.
Tomografilerin en çok kullanıldığı alanlar;
- Implant planlaması yapılırken komşu dokuların her açıdan değerlendirilmesi
- Özellikle alt çenede 20 yaş dişlerinin sinirlerle olan ilişkilerinin tespit edilmesi
- Çene kemiklerindeki kist ve tümör gibi oluşumların incelenmesi
- Çene eklemlerindeki problemlerin tespiti olarak sayılabilir.
Tomografiler çok hassas inceleme ve detaylı ölçümlerin yapılmasına olanak sağlamakta, birçok tedavide yol gösterici olarak başarıyı artırmaktadır.